Thursday, January 8, 2009

SAYUR GORENG KAK MIS


Kacang panjang - dihiris serong
Carrot - dihiris halis
Kentang - potong panjang macam french fries
1/2 biji Bawang besar
3 ulas bawang putih

Cara
1. Goreng kacang panjang dalam minyak panas hingga agak layu dan kekuningan.Angkat dan toskan minyak
2. Goreng carrot dalam minyak panas hingga agak layu dan kekuningan. Angkat dan toskan minyak
3. Goreng kentang dalam minyak panas hingga kekuningan. Angkat dan toskan minya
4. Tumiskan bawang besar dan bawang putih yang telah dihiris.
5. Setelah naik bau, masukkan kacang panjang, carrot dan kentang yang telah digoreng tadi. 
6. Letak garam. Gaul rata.Sedia dihidang

Note: I have got this recipe from my dear friend Kak Mis. She taught me how to cook this and it is very nice and it taste different compared to the one that I used to make whereby I just dump everything together don't fry the long beans and carrot first.

No comments: